Etkinliklerimiz

Ø  DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) desteği ile tesis ettiğimiz, 6 standart üzüm çeşidinin olduğu, çardak sisteminde, 12 dönümlük uygulama ve araştırma bağı bulunmaktadır. Uygulama ve araştırma bağımızda Trakya İlkeren, Perlette, Yalova İncisi, Red Globe, Horoz Karası ve Hönüsü üzüm çeşitleri yetiştirilmektedir.

Ø  Bağımızdan 2017 yılında ilk mahsuller alınmaya başlanmış, 2.000 kg yaş üzüm satışı yapılmıştır. İkinci ürün yılı olan 2018 de 5.112 kg üzüm satılmış, 10.224 TL gelir elde edilmiştir.

Ø  Uygulama ve araştırma bağımızda Ziraat Fakültesi öğrencileri uygulamalı bağcılık dersleri almaktadır.

Ø  Yüksek lisans öğrencimiz de bağımızda bağcılık konusunda tezlerini yürütmekte ve sonuçlandırmaktadır.

Ø  Üzüm ıslah çalışmalarında kullanmak için mahalli çeşitlerin ve üstün özellikli yabancı çeşitlerin mevcut bağımıza aşılama çalışmaları devam etmektedir.

Ø  Bu güne kadar 20 adet Modern Bağcılık konusunda çiftçi eğitim çalışma toplantıları yapılmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi HALİT SEYFETTİN ATLI
Güncelleme : 26.08.2019 09:41:30